Wszystkie posiłki przygotowujemy na miejscu w naszej kuchni i spożywamy razem z gośćmi.
Śniadania komponujemy z twarogów ze szczypiorkiem, pietruszką, tymiankiem oraz talerza serów, regionalnych wędlin, jaj prosto z kurnika, domowych konfitur i świeżego pachnącego pieczywa. Wieczorem przy świecach serwujemy trzydaniowe ciepłe kolacje w jadalni–galerii.
Nasze specjalności to:
Kozina z pieca w ziołach, delikatnie przyrządzone ryby z pobliskich jezior, potrawy z dziczyzny, kaczka i gęś po jakubowsku, najzwyklejsze kotlety mielone, zupa z zebranego na okolicznych łąkach dziko rosnącego szczawiu, zupa grzybowa, kurkowa, kapuśniak z własnej kiszonej kapusty, krupnik, botwinka z młodych buraczków z liśćmi prosto z ogrodu, zupa z cukinii, zupa z dyni oraz urozmaicona kuchnia wegetariańska: m.in. sami robimy pesto z rukoli ,bazylii , orzechów włoskich, spaghetti z pokrzywą, fetą i suszonymi pomidorami, kalafiory w cieście ……
Codziennie do posiłków podajemy kompozycje świeżej sałaty prosto z ogrodu. A na deser pachnące ciasta, domowe sorbety, owocowe jogurty.
W południe przy dobrej, świeżo mielonej pachnącej kawie możecie Państwo poczytać codzienną prasę. A po południu na rozgrzanym słońcem kamiennym patio serwujemy herbatę ze świeżej mięty. Podczas chłodnych wieczorów można ogrzać się przy kominku lub przy ognisku.